Tour recensies

Foto door Jessie Kamp

De tour is begonnen en de eerste recensies zijn binnen!

De van oorsprong Wijchense Lakshmi heeft er zin in vanavond. Begeleid door drummer Rogier van Roosmalen, gitarist Pascal Voorbraak en violist Pauline Koning begint ze de avond vocaal erg rustig, maar muzikaal des te steviger. Los van het feit dat Koning alle lof verdient als violist en een extra dimensie toevoegt aan het optreden, is zij bij tijd en wijle ook Lakshmi’s achtergrondzangeres. Evenmin onverdienstelijk.

Lakshmi’s stem kan tegelijkertijd zo breekbaar zijn, zo klein, maar toch zo ongelooflijk krachtig en met zoveel impact dat het eigenlijk verbazingwekkend is dat ze niet bekender is dan dat ze is.
Hoewel gitarist Pascal Voorbraak net zoveel beweegt als de gemiddelde bassist van andere bands, is zijn spel er niet minder om. Met een keur aan pedalen geeft hij zijn gitaar soms futuristische geluiden mee die het optreden naar een heel nieuw niveau tillen.

Dit concert kenmerkt zich door ingetogenheid en dromerigheid, door kleine, bijna lieflijke zang en krachtige aanwezigheid, door bijna zweverige klanken en strakke muzikale power. Deze jonge dame zet een performance neer waar menigeen een puntje aan kan zuigen.

Het begint bescheiden en heel klein, hoewel de beats van drummer Rogier van Roosmalen anders voorspellen. Die vibe raakt sowieso een beetje de rode draad van de avond: de muziek van Van Roosmalen, maar vooral ook het heel krachtige vioolspel van Pauline Koning dragen de ingetogen kleine zang van Lakshmi naar een ongekend groot niveau. Daarbij moet natuurlijk gezegd worden dat de stem van deze dame zich daar ook wel heel erg goed voor leent.

De avond kent een aantal vermeldenswaardige hoogtepunten. Zo is er het nummer Saturday. Op zich is dat – op de plaat – een redelijk standaard ‘Lakshmi-nummer’, maar de wijze waarop dit nu wordt gebracht, is erg mooi. Vooral Konings laat op dit moment weer van zich horen. De belichting en Konings viool geven het dit segment iets mysterieus mee.

Al met al brengt Lakshmi vanavond een prachtige, kleine, tere maar tegelijkertijd uitbundige show, waarbij haar stem de vertrouwde constante factor is. De ene keer zo zacht en fluisterend dat ze bijna onhoorbaar is, de andere keer met uithalen die associaties met Sinead O’Connor oproepen.




Vorige
Vorige

Kinderen voor Kinderen pakt uit

Volgende
Volgende

Eus’ Boekenclub huisband